Šo recepti jau ļoti sen noskatījos kādā grāmatā, kur to gatavoja Agnese Zeltiņa. Neatceros un nekad neesmu zinājusi proporcijas, bet gadu gaitā, šo kūku gatavojot katrā māmiņdienā ne vienai vien mammai, esmu izveidojusi savas un pārbaudītas proporcijas. Vislabāk kūka garšo ar skābu, dabīgu ābolu vai nedaudz viegli saldinātu jāņogu sulu.
Pagatavošana:
- Mazā trauciņa liec briedināt želatīnu, proporcijā 1:8 ar ūdeni. Noliec malā. Sagatavo kūkas formu 20 cm diametrā.
- Liela bļodā liec biezpienu, ko krēmīgākai masai vari izberzt caur sietu vai rupjākam rezultātam izmīcīt ar rokām. Pievieno marmelādi, zefīru un vafeles un sajauc.
- Citā bļodā līdz vieglām putām saputo saldo krējumu un pievieno biezpiena masai. Visu samaisi un noliec malā.
- Izkausē želatīnu un pielej biezpiena masai, samaisi un atstāj.
- Kādā pannā vai traukā ar taisnu apakšu ielej sulu. Liec iekšā cepumus, paturi 10 sekundes un apgriez, tad paturi vēl 10 sekundes un kārto kūkas formā tā, lai pārklāta visa apakša. Kad pirmā kārta ir pārklāta, liec virsū biezpiena masu. To pašu izdari ar otro un trešo kārtu, tad pa virsu liec biezpiena masu.
- Sasmalcini vafeles, kā vēlies, vari gareniski, vari pavisam smalki. Uzber kūkai, kūku pārklāj ar plēvi un ar visu formu liec ledusskapī, lai ievelkas. Vislabāk ēst tikai nākamajā dienā, jo, tā kā kūkā nav cita cukura kā tikai no zefīra, vafelēm un marmelādes, tad nepieciešams laiks, lai saldums no šīm sastāvdaļām nonāktu krēmā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru