Kādas izejvielas nepieciešamas?
• 4 ēdamkarotes dzeramās sodas;
• 2 ēdamkarotes citronskābes;
• 3 ēdamkarotes sausā piena;
• 1 ēdamkarote jūras sāls;
• 2 ēdamkarotes kosmētiskā jeb bāzes eļļa (piemēram, vīnogu kauliņu, mežrozīšu u.t.t. – pēc patikas un gaumes);
• 20 pilienus aromātiskās eļļas.
Tam visam klāt vēl var pievienot kaltētus augus - iepriekš saberžot mazākos gabaliņos un pirms pievienošanas izmērcējot.
• 2 ēdamkarotes citronskābes;
• 3 ēdamkarotes sausā piena;
• 1 ēdamkarote jūras sāls;
• 2 ēdamkarotes kosmētiskā jeb bāzes eļļa (piemēram, vīnogu kauliņu, mežrozīšu u.t.t. – pēc patikas un gaumes);
• 20 pilienus aromātiskās eļļas.
Tam visam klāt vēl var pievienot kaltētus augus - iepriekš saberžot mazākos gabaliņos un pirms pievienošanas izmērcējot.
Process
1. Samaisām bļodā sodu ar citronskābi. Masu saberžam ar karoti vai ar piestu.
2. Pievienojam sauso pienu un samaisām.
3. Uzmanīgi pievienojam kosmētisko jeb bāzes eļļu.
4. Pievienojam pa vienam pilienam aromātisko (ēterisko) eļļu.
5. Piemaisām jūras sāli un kaltētus augus.
6. Izmantojot smidzinātāju vienmērīgi smidzinām ūdeni un vienlaicīgi maisām masu ar karoti. Ja masa sāk putoties vai šņākt tas nozīmē, ka ūdens daudzums ir pietiekošs.
7. Masu saliekam formiņās, kuras ir iesmērētas ar eļļu. Izņemam no formiņas un noliekam uz papīra (piemēram, vecas avīzes) atstājam kaltēties 5 – 7 stundas. Ja jums mājās nav piemērotas formiņas, tad masu varat veidot ar rokām, iepriekš apsmērējot rokas ar eļļu.
8. Pievienojam smaržīgo bumbu vannā un izbaudām patīkamu aromātu un mīkstas putas.
Avots www.megastils.lv
2. Pievienojam sauso pienu un samaisām.
3. Uzmanīgi pievienojam kosmētisko jeb bāzes eļļu.
4. Pievienojam pa vienam pilienam aromātisko (ēterisko) eļļu.
5. Piemaisām jūras sāli un kaltētus augus.
6. Izmantojot smidzinātāju vienmērīgi smidzinām ūdeni un vienlaicīgi maisām masu ar karoti. Ja masa sāk putoties vai šņākt tas nozīmē, ka ūdens daudzums ir pietiekošs.
7. Masu saliekam formiņās, kuras ir iesmērētas ar eļļu. Izņemam no formiņas un noliekam uz papīra (piemēram, vecas avīzes) atstājam kaltēties 5 – 7 stundas. Ja jums mājās nav piemērotas formiņas, tad masu varat veidot ar rokām, iepriekš apsmērējot rokas ar eļļu.
8. Pievienojam smaržīgo bumbu vannā un izbaudām patīkamu aromātu un mīkstas putas.
Avots www.megastils.lv
Variācijas
- Atsevišķās receptēs ieteikts mitrināšanai izmantot šķidrumu uz stipra alkohola bāzes, piemēram, smaržas (vienkāršākais, protams, ir spirts, šņabis), jo tas neveicinās sodas un citronskābes reakciju.
- Ir ieteikumi citronskābi vispirms sajaukt ar bāzes eļļu un tad pievienot sodas un sausā piena maisījumam.
- Ir receptes, kur sausā piena vietā izmantota kartupeļu ciete.
Ir arī daudz sarežģītākas receptes, kur nepieciešamas vairāk ķīmiskās sastāvdaļas, kas veicina putošanās procesu...bet vai tev to vajag... :)
Iekrāsošana
Lai iegūtu ne tikai baltas bumbas var izmantot eļļas, kas ir ar izteiktu krāsu, piemēram, smiltsērkšķu vai sarkano palmu eļļu, kā arī esmu pievienojusi dažādus pulverus, piemēram, biešu vai spinātu (pievienoju pie jūras sāls kopā ar daļu no bāzes eļļas, lai iemaisītos vienmērīgāk).
Eļļas gan nedaudz iekrāso vannu, bet tas viss ir notīrāms ar parastajiem tīrīšanas līdzekļiem (tāpat pēc vannas eļļa no bumbām nedaudz izsēžas ūdens līmenī uz vannas malām).
Eļļas gan nedaudz iekrāso vannu, bet tas viss ir notīrāms ar parastajiem tīrīšanas līdzekļiem (tāpat pēc vannas eļļa no bumbām nedaudz izsēžas ūdens līmenī uz vannas malām).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru